Retalls d’ombra

Projecte seleccionat per a participar al Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert de Tortosa


DADES DEL PROJECTE:

OrganitzaA Cel Obert – Ajuntament Tortosa
Lloc: Tortosa
Any: 2015
Coautors: Marc Anglada+ Marina Morey+ Laura Ronquillo

 

L’origen de la proposta es troba en les gammes cromàtiques que podem viure en el paisatge del Delta, que contenen alguna cosa màgica què és difícil de trobar el qualsevol racó, lloc, plaça o pati d’una ciutat. Amb aquesta sensació de pinzellades que barregen els colors de diferents elements que ballen i formen altres contrastos, tons i intensitats úniques, es creen escenaris peculars només observables en parts molt concretes del Delta, on l’ombra sempre és una peça indestriable.

Són aquestes escenes de llum, color, ombra i contrastos el que vàrem recrear en el pati del Palau Montagut de Tortosa, gràcies a la configuració del mateix, ja que és obert, i en la seva cara oest permet l’entrada de llum directa i canviant a partir de migdia- tarda. I ho vàrem materialitzar amb una estructura semi- lleugera de cordes que anaven subjectades mitjançant nusos de topall a les diferents baranes dels balcons de la primera planta de l’edifici en un extrem, i a la tanca de barrots de ferro del pati en l’altre extrem.

D’aquesta estructurta elevada hi havia unides una sèrie de teles triangulars amb els principals colors deltaics. Unes cadires de fusta plegables convidaven al visitant a asseure’s i gaudir de l’ambient del pati, podent ser-ne part i sentint la mescla entre llums, colors, ombres i vent.