Reforma interior casa M&F

La nova cuina és l’espai d’estar que articula la zona de dia de la casa i mescla els ambients de cuinar, estar i reposar


DADES DEL PROJECTE:

Lloc: Sant Carles de la Ràpita
Any: 2019
Superfície: 90 m2
Programa: Cuina, menjador- sala d’estar, dos banys, dormitoris i una suite.
Estat: OBRA ACABADA. 

*Veure l’estat original fent click aquí.

El punt de partida de la reforma és la voluntat, per part de la propietat, d’aprofitar la llum que hi ha a la casa. Existia una cuina estreta i fosca, una habitació individual també allargada i un bany en el racó. La cuina estava infrautilitzada per les seves condicions lumíniques, l’habitació només es feia servir puntualment donat que la casa només hi viu una parella i el bany no era el més concorregut. Per aquestes raons es pot prescindir tant de l’habitació com del bany i donar tot l’espai a l’ambient de cuinar.

Per aconseguir-ho es concep una cuina perimetral amb una illa al centre, que funciona de barra amb tamborets, deixant lliure el parament on hi ha fusteries a l’exterior i en contacte amb la sala d’estar, que es resol amb un element transparent que dibuixa una gran finestra.

Aquest nou espai és ampli, ortogonal, diàfan, alliberat dels racons i reculades existents i, en conseqüència, lluminós. Una cuina que és sala d’estar, que serveix per poder passar el “mentrestant” i el “durant”, mentre es prepara, es cuina i es menja.

Es busquen els tons clar i calmats, sense estridències, amb textures naturals. S’aprofiten els elements existents, com ara l’antiga finestra del bany o el baixant recobert que passa pel mig de l’espai, com a punts o elements que concorden des de la dissonància del color. L’espai queda emmarcat en un ambient confortable i que té connexió amb el seu voltant.