Reforma integral casa R&J

El passadís estret i llarg es converteix en un espai ampli que alberga l’estudi, estimula les relacions i la comunicació visual de tots els espais de la planta


DADES DEL PROJECTE:

Lloc: Jesús
Any: 2015
Superfície: 180 m2
Programa: Cuina, menjador- sala d’estar, dos banys, rentador, tres dormitoris i estudi.
Estat: OBRA ACABADA

*Veure l’estat original fent click aquí.

La reforma d’aquesta casa aïllada tenia el focus d’acció en dos aspectes molt concrets: d’una banda el passadís on calia actuar per transformar-lo totalment perquè hi hagués un seguit de relacions i, de l’altra, l’escala entre plantes, que calia modernitzar seguint l’estil de la resta de casa.

Per tant, el primordial objectiu era canviar la fesomia i forma tan ortodoxa de l’element organitzador: el passadís. Es tractava d’una planta organitzada a través d’un tub central amb portes a banda i banda. I l’objectiu era clar: convertir aquest conducte tant rígid amb un element més aquós, capaç d’entrar a les estances adjacents i crear-ne relacions.

Relacions que són, a hores d’ara, una realitat. Relacions que són de contigüitat, són visuals entre estances, són també físiques i formen la lògica de la nova planta.

L’altre element on calia posar-hi l’atenció era en l’escala que uneix la planta baixa amb la primera. En la planta baixa hi trobem un gres porcel·lanic de color clar i en la planta primera el paviment està format per parquet imitació roure. Es va optar, doncs, per utilitzar aquests dos materials en la nova configuració de l’escala, convertint el nucli de comunicacions en un element cohesionador entre estils que els mescla per fer-ne una transició més amable.