Reforma interior casa A&J

La modificació puntual d’alguns envans i la redistribució dels elements humits donen amplitud i lluminositat a l’espai principal, format per la cuina-menjador i sala d’estar


DADES DEL PROJECTE:

Lloc: Ferreries- Tortosa
Any: 2016  
Superfície: 85 m2
Programa: Cuina, menjador- sala d’estar, bany i dos dormitoris.
Estat: OBRA ACABADA

*Veure l’estat original fent click aquí.

La reforma es va plantejar amb la necessitat d’aconseguir ambients totalment actuals aprofitant l’aparença que donaven els materials, components i peces existents. Com a premissa, per tant, es va treballar per potenciar la materialitat dels elements originals de l’habitatge mantenint-ne la seva presència. En aquest sentit, la fusta i el terra hidràulic van conjugar-se per composar la majoria dels espais.  

L’alliberament d’algun dels envans -que fèien que la planta estés molt sectoritzada- la restauració de les fusteries -amb uan gran feina de recuperació de les seves peces originàries- i la recuperació dels terres va ser una feina necessària i acurada. Altrament, es van fer cales per comprovar com eren els paraments interiors en contacte amb les façanes. I, finalment, un d’aquests es va repicar perquè es pogués mostrar, altra vegada, quina era la genuïnitat de la construcció.

El resultat va ser una sèrie d’espais amb personalitat, contrastos i tons matitzats però també conjuminats, per convertir l’habitatge en un tot capaç de conservar la seva essència sense renunciar a la voluntat de canvi i modernització dels propietaris.