Reforma interior casa E&C

La cuina és l’espai principal d’aquesta casa i per tant exerceix com a nucli expansiu radial, a través del que s’estructuren la resta dels ambients


DADES DEL PROJECTE:

Lloc: Terrassa
Any: 2017
Superfície: 135 m2
Programa: Cuina- menjador, sala d’estar, dos banys, dos dormitoris i una suite.
Estat: OBRA ACABADA. 

*Veure l’estat original fent click aquí.

En la reforma d’aquesta casa parellada ens trobàvem amb alguns problemes que calia solucionar. D’una banda la posició del bany de cortesia -que estava situat al centre de la planta- i de l’altra el desaprofitament de la il·luminació natural per la compressió de les finestres. La cuina existent era de mides grans i es volia mantenir, de manera que calia potenciar-la i fer que la resta de peces de l’habitatge hi giressin al voltant.

Per tant, l’objectiu principal era el de tenir una cuina amb personalitat que fos capaç d’exercir de centre del conjunt i que funcionés com a peça de relació entre les altres parts. La gestió de les circulacions va esdevenir important i gairebé primordial per poder decidir quina era la millor posició de les portes i com aquesta condicionava els moviments d’intercanvi.

Per aquestes raons es va decidir moure el bany molt més prop de l’entrada, en un lateral on hi havia un petit traster infrautilitzat. També es va alliberar la part de la cuina que estava en contacte directe amb la façana, ja que contenia una sèrie d’elements que oprimien l’espai i el feien fosc, perquè hi pogués entrar llum i es pogués concebre com un únic ambient.

Amb aquests dos gestos i la composició dels alçats interiors de la cuina i els paraments mitjançant elements transparents que integren i incorporen les portes, es va aconseguir l’efecte buscat en la reforma: una cuina que fos el centre real i funcional de la casa.