Reforma interior casa A&E

La proposta consisteix en alleugerir un habitatge comprimit i amb un excés de compartimentació per tal d’obrir-lo cap a l’exterior, dotant-lo de diferents tipus de llum


DADES DEL PROJECTE:
Lloc
: Jesús- Tortosa
Any: 2017
Superfície: 70 m2
Programa: Cuina- menjador i sala d’estar, bany i dos dormitoris.
Estat: OBRA ACABADA

*Veure l’estat original fent click aquí.

En el moment d’afrontar la intervenció en aquest habitatge vàrem tenir en compte una primera impressió fàcilment constatable: sobtava la sobre compartimentació que hi havia. Aquesta premissa inicial feia que l’espai de cuina, menjador i sala tinguessin unes vistes, una llum i una connexió entre elles que era incompleta, tallada i parcial.

D’aquesta manera, l’objectiu primordial de la proposta era obrir l’habitatge a l’exterior i modular les diferents zones amb diversos tipus de llum natural, descongestionant la part central. En aquest sentit, es va tenir especial interès a dotar de la millor llum possible a la cuina- menjador- sala d’estar. I tanmateix, no es va oblidar altres espais com ara el passadís o també el bany.


L’espai principal de la casa és el format per la cuina i el menjador, que conformen una sola unitat juntament amb la sala. La cuina resta oberta i s’estén fins al menjador amb una barra que transita entre aquests dos elements. Un ambient que es va concebre amb llum natural lateral i directa. I justament en la direcció oposada es va obrir una nova balconera, per donar aquesta continuïtat lumínica amb el passadís, que marca la zona posterior de l’habitatge on hi ha les habitacions.

Amb la nova distribució i sent sabedors de la problemàtica que hi havia al tram del centre de l’habitatge es va concebre el bany. Guanyant superfície a un petit pati de ventilació que estava obsolet, es va optar per generar l’efecte que es buscava: una llum natural situada a un lloc insospitat, és a dir, a sobre de la mateixa dutxa. En aquest microclima la llum és zenital i difusa, de manera que la dutxa no és només d’aigua sinó que banya els paraments dels rajos de sol escampats i sense direccionalitat.