EN EXECUCIÓ – Reforma interior i arranjament de façanes casa A&S

Les mides dels espais interiors condicionen la distribució, de manera que els racons i detalls són els qui donen personalitat a l’habitatge


DADES DEL PROJECTE:

Lloc: Jesús
Any: 2020
Superfície: 90 m2
Programa: Magatzem, cuina,  menjador- sala d’estar, dos banys i dos dormitoris.
Estat: OBRA EN EXECUCIÓ

El condicionant principal d’aquest petit edifici són les seves reduïdes mides. La situació inicial era “aigües fora”: tancament vertical, coberta i forjats totalment despullats.

La proposta tracta d’encabir les peces mínimes d’un habitatge per tal d’aconseguir una entitat que tingui en la planta principal la zona de dia: menjador- sala d’estar i cuina, a més d’un bany. En la planta superior la zona de nit, destinada a dos dormitoris i un bany complet. I la planta semisoterrani per tal que hi hagi un magatzem amb possibilitat d’entrar-hi un vehicle. 

Les divisions en la planta baixa son semilleugeres, com per exemple en l’escala i en la cuina, donat que es tracta de segregar l’espai per tal de separar-lo, però sense tancar-lo.

Els mobles s’adapten als racons, elements i les formes existents, tals com l’arrambador del menjador que absorbeix la no- ortogonalitat de les parets i serveix d’emmagatzatge. També en el sota escala, imprescindible en aquest cas donades les reduïdes dimensions. Serveix de bany, s’aprofita la part més baixa com armari amb accés en el mateix bany, s’utilitza de moble amb calaixos per al menjador i s’integra en la forma i disposició de l’últim tram de les escales. 

Pel que fa a la materialitat, en l’interior hi predominen els colors naturals, els terrosos i els elements de fusta. A més, s’han recuperat els paraments existents que eren de totxo massís.  Exteriorment s’ha optat per una façana d’estil tradicional, amb morter de colors clars, una socolada de totxo massís i un element mediterrani com les jardineres, integrades en la composició del conjunt.