Despuntant

Instal·lació col·laborativa dissenyada per a l’A Cel Obert 2021 amb la participació de 450 alumnes de 10 centres educatius de Tortosa


DADES DEL PROJECTE:

Lloc: Tortosa
Any: 2021
Temàtica: La curiositat

Fotografies: Antonio Bouzas
Vídeo: Acid Factory

El Festival A Cel Obert 2021 es va celebrar en un entorn on la Covid-19 encara era present. Per aquesta raó es va limitar la participació i es va adaptar la instal·lació als diferents grups «bombolla» dels diversos centres educatius.

Descobrir i aprendre van de la mà. I moltes vegades no ho associem perquè ens ho passem bé destapant històries que estaven silenciades, desemmascarant rostres que eren desconeguts o despullant figures que mai s’havien sentit tan a prop. Afegir punts manualment -com si fossin píxels completament ordenats, a diferent escala i a partir d’un escombratge digital- genera el procés que desemmascara alguns rostres que inicialment són desconeguts i despulla siluetes que es mostren borroses. Les gotes inicials es converteixen en taques, les taques esdevenen ombres i els ombrejos entreveuen les figures. En el descabdellament està la força que insinua allò que no sabem i ens mou a continuar perquè volem aprendre, perquè esperem obtenir resposta i perquè necessitem trobar-hi sentit.

La instal·lació es basa en el trànsit entre el llenç en blanc i tots els punts que estimulen la curiositat del descobriment final. 

Aquesta instal·lació va ser realitzada amb la col·laboració d’alumnes del Col·legi Diocesà Sagrada Família, l’Escola Cinta Curto, l’Escola El Temple, l’Escola de Ferreries, l’Escola la Mercè, l’Escola de Remolins, l’Escola de Sant Llàtzer, l’Institut Cristòfol Despuig, l’Institut Dertosa i de l’Institut-Escola Daniel Mangrané.