Desitjos

Instal·lació col·laborativa dissenyada per a l’A Cel Obert 2018 amb la participació de 1700 alumnes de 8 centre educatius de Tortosa


DADES DEL PROJECTE:

OrganitzaA Cel Obert- Ajuntament Tortosa
Lloc: Tortosa
Any: 2018
Temàtica: Moviment

Fotografies: Òscar Lanau

Desitjos és la instal·lació dissenyada per a la cinquena edició del Festival. Ha estat realitzada amb la col·laboració d’alumnes del Col·legi Diocesà Sagrada Família, de l’Escola Cinta Curto, de l’Institut Dertosa, de l’Escola de Ferreries, de l’Escola la Mercè, de l’Escola de Sant Llàtzer, de l’Institut Cristòfol Despuig i de l’Institut-Escola Daniel Mangrané. 

Anhels que voleien perquè necessiten trobar el seu lloc i fer-se visibles, ambicions que es formulen i necessiten materialitzar-se, desitjos que es pretenen i es busquen i finalment es troben, somnis que lluiten per deixar de ser-ho i fer-se reals, objectius que acaben sent prioritaris, interessos que esdevenen importants, passions que ens mouen i ens fan sentir vius.

En altres cultures, aquests anhels, ambicions, objectius, interessos, passions, somnis i desitjos els formulen i els llencen al vent: els fan lliures. Perquè nosaltres no?

La instal·lació pretén ser un mecanisme per escampar tota la força, l’energia, la confiança i la determinació que sovint queda a un racó i es perd, sobretot en els més petits. És una al·legoria a la vida i la llibertat que acumulen els nens. Una il·lusió que, en aquest cas, vàrem fer real i vàrem repartir sense rumb concret, però amb l’esperança intacta.