A CEL OBERT 2018


Direcció i comissariat de la 5a edició
del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert

Dates: 5, 6 i 7 d’octubre de 2018
Tema: Moviment
Web: http://www.acelobertfestival.cat/

La 5a edició del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert pretenia, un any més, convertir espais històrics en creacions artístiques, al mateix temps que reivindicava el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Tortosa apropant l’art efímer a tots els públics. Per fer-ho, va convertir 9 espais històrics en escenaris de creacions artístiques pensades per professionals del món de l’art, l’arquitectura i el disseny i que donavem resposta al tema d’aquella edició, el «moviment».

De les 9 instal·lacions, l’obra dels arquitectes invitats per l’organització del Festival es va situar en un nou espai: el Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart de l’EMD de Jesús.

Com a novetat també, i gràcies a la col·laboració de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa que va cedir-nos el seu pati, els estudiants del curs d’Arquitectura Efímera de l’Escola d’Art de la Diputació a Reus van poder realitzar una instal·lació desenvolupada des de la mateixa Escola.

Al pati del Palau Despuig vam comptar, un any més, amb la instal·lació fruit de l’intercanvi d’artistes entre els municipis adherits al projecte Transefímers de la Xarxa Transversal.

A més, en el Pati del Museu de Tortosa, es va situar la instal·lació col·laborativa realitzada per 8 centres educatius de la ciutat amb la intenció d’apropar l’art al públic més jove i fer-lo partícip del Festival.

La resta d’instal·lacions, van ser les 5 obres seleccionades d’entre 100 propostes rebudes durant la convocatòria del mes d’abril. El jurat encarregat de seleccionar-les estava format per la Pilar Lanau, directora de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, la Jelena Prokopljević, arquitecte de la junta de l’ArquinFAD, la Marian Marin, directora d’ESARDI, i la Cristina Bestratén, directora de l’A Cel Obert.

Aquestes obres les vam poder trobar al Pati del Palau Montagut, al Passatge Franquet, al Pati de la Puríssima Concepció Victòria, al Pati de Sant Jordi i Sant Domènec i al Pati de Sant Jaume i Sant Maties.

ACÚSTIC, de Maria Gabriela Bondancia Robledo i Miguel Lorente Marín. Obra premiada amb el Premi del Públic

 

Ones, de l’equip LA+LA, format per Aina Santanach, Ana Badía, Laura Molina. Obra premiada amb el Premi del Públic

ELS ULLS AL VENT, de Sergi Roca i Nuria Hernandez. Premi del jurat 2018 

L’AGRAVI DEL PRÍNCEP DON CARLOS, de Jordi Hidalgo, invitats per la Xarxa Transversal

14º, d’Albert Montilla. Obra seleccionada pel jurat 2018

ANEMÒGRAF, de Benjamin Joudrier i Léa Girault, invitats pel Festival A Cel Obert

LA PASSIÓ,ROT- OCTO, de María Ramos Nebot. Obra seleccionada pel jurat 2018

DESITJOS, instal·lació dissenyada per l’organització del festival i realitzada amb la col·laboració d’un total de 1650 alumnes del Col·legi Diocesà Sagrada Família, de l’Escola Cinta Curto, de l’Institut Dertosa, de l’Escola de Ferreries, de l’Escola la Mercè, de l’Escola de Sant Llàtzer, de l’Institut Cristòfol Despuig i de l’Institut-Escola Daniel Mangrané.

MAR DE VENT, instal·lació desenvolupada a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa. Obra d’Anna Pons Àlvarez i la Clara Vivas Bergua