A CEL OBERT 2017


Direcció i comissariat de la 4a edició
del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert

Dates: 6, 7 i 8 d’octubre de 2017
Tema: Perspectiva
Web: http://www.acelobertfestival.cat/

La 4a edició del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert va emplenar vuit espais patrimonials Tortosa amb creacions artístiques contemporànies. La «perspectiva” va ser el tema de connexió entre les instal·lacions que es van realitzar.

Com cada nova edició, es van incorporar nous espais patrimonials i es va comptar amb una gran novetat: la instal·lació col·laborativa realitzada amb diversos centres educatius de la ciutat amb l’objectiu de difondre l’art i el patrimoni de la ciutat als més joves.

Cinc de les instal·lacions d’aquesta edició provenien del concurs A Cel Obert, les quals van ser seleccionades per un jurat especialitzat format per l’arquitecte Pau de Solà-Morales, professor agregat de Tècniques de Representació i de Teoria de l’Arquitectura a l’Escola d’Arquitectura de Reus (URV), d’on actualment n’és el director; la periodista cultural Laura Sangrà; la doctora en Història de l’Art Núria Gil, i Maria Bernad, dissenyadora i codirectora d’A Cel Obert.

La instal·lació fruit de l’intercanvi d’artistes entre els municipis adherits al projecte Transefímers de la Xarxa Transversal i l’obra realitzada pels artistes invitats per l’organització, conformaven la resta d’instal·lacions del Festival.

GLOBOVERD, de Penique Productions. Obra premiada amb el Premi del Jurat 2017

PUNTS DE VISTA, de l’equip 1000 arquitectures, format per Jordi Martínez i Meritxell Solé. Premi del públic 2017

THROUGH THE LOOKING-GLASS… de l’Estudio New:Old, format per Ángel Cuadrado i Lucía Heras. Menció especial del Jurat 2017

CRESCENDO, d’AIEM, invitats per la Xarxa Transversal

OUT OF NEITHER, de Víctor Solanas-Díaz. Obra seleccionada pel jurat 2017

DESITJOS, instal·lació dissenyada per l’organització del festival i realitzada amb la col·laboració d’alumnes de 7 centres educatius: l’Institut Cristòfol Despuig, Institut-Escola Daniel Mangrané, Institut Joaquín Bau, Col·legi Diocesà Sagrada Família, Escola Cinta Curto, Escola Ferreries i Escola Sant Llàtzer

CLOUD HUNTER, de Col·lec, invitats pel Festival A Cel Obert 

REFLEXIONS, de Màrius Domingo i Manuel Pérez. Obra seleccionada pel jurat 2017