A CEL OBERT 2014


Direcció i comissariat de la 1a edició
del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert

Dates: 26, 27 i 28 de setembre de 2014
Tema: Contraposicions
Web: http://www.acelobertfestival.cat/

 El Festival A Cel Obert neix l’any 2014 amb l’objectiu convertir els espais històrics desconeguts en escenari de creacions artístiques, al mateix temps que volia reivindicar el patrimoni arquitectònic dels municipis i apropar i difondre l’art efímer a tots els públics. El Festival vol reforçar la proposta cultural i també la turística de Tortosa obrint les portes dels seus patis i claustres a la ciutadania. Molts d’aquests espais romanen tancats al públic la resta de l’any i el festival suposa una bona ocasió per descobrir aquest patrimoni ple d’art.

La primera edició es va inaugurar amb cinc intervencions efímeres seleccionades d’entre més de 40 propostes arribades de diversos indrets d’Europa. Per tal d’establir un nexe entre les diferents intervencions, es va escollir el tema “contraposicions” per vertebrar l’edició 2014. El jurat escollit per portar a terme la selecció va estar format per la doctora en Història de l’Art Núria Gil; l’arquitecta i presidenta d’ArquinFAD Sílvia Farriol; el dissenyador industrial i arquitecte tècnic Joan Antoni Blanc i l’artista Leonardo Escoda.

PAISATGE SEC, d’Enric Navarro, Anna Prats i Joan Valls. Premi del públic 2014 i Selecció als Premis Emporia en la categoria “millor muntatge expositiu no intinerant 2014”

TOT ÉS AIGUA, de Mireia Andreu. Obra seleccionada pel jurat 2014

DE LA TERRA AL CEL, de Xavier Isart, Maria Domínguez i Laura Veciana. Obra seleccionada pel jurat 2014

EL BUIT I EL PLE Inés Virtanen i Sandra Anglés. Obra seleccionada pel jurat 2014